De uitlaatgassen, formaldehyde dampen uit nieuwe apparatuur, chemisch verfstoffen van bijvoorbeeld kleding en stoffering, lijmstoffen in meubels en kasten, wasverzachters, thinners, weekmakers, verpakkingsmaterialen, schimmels, airco etc. En dan nog synthetische geur/ kleur/ conservering/ smaak stoffen in ons eten en drinken... (en nog veel meer).
Hier lees je meer over
toxische stoffen en de gevolgen ervan, denk ook aan fijnstof - de stille sluipmoordenaar.Zorg goed voor jezelf, en indirect voor al het leven op aarde, en de aarde zelf...
Hoe? Middels voldoende rust, positieve gedachten, voornamelijk alkaliserend (ontzurend) voedsel en weinig verzurende voeding (ontzurend: theelepel zuiveringszout OF citroensap OF natuur(-troebele appel-)azijn in een glas water op nuchtere maag drinken en dan 20 min wachten met eten en drinken, groente; sterk verzurend: koffie, suiker, chocolade, kaas, ei, vlees). Zoek op "zuur/base dieet", dan vind je vanzelf meer informatie hierover.

Biologische, plant=aardige voeding, vers en onbewerkt, liefst zonder verpakking uit je eigen moestuin of van de biologische boer/ markt. Natuurlijke zelfzorgproducten, liefst zelf gemaakt, of uit de natuurvoedingswinkel (niet op dieren getest, vrij van ongezonde stoffen, ook qua verpakking veilig en duurzaam!). Natuurlijke schoonmaakmiddelen, liefst zelf gemaakt, of uit de natuurvoedingswinkel (niet op dieren getest, vrij van ongezonde stoffen, ook qua verpakking veilig en duurzaam!).

Vroeger bestond parfum uit natuurlijke stoffen van bijvoorbeeld bloemen, zoals rozen en lavendel. Omdat men deze stoffen goedkoper chemisch kon namaken, kwamen er steeds meer synthetische geurstoffen in de producten.

Shag is natuurlijk, maar bij de verbranding ervan komen 4000 schadelijke stoffen vrij. Roken kwam erg in de mode en is inmiddels weer wat op zijn retour. Helaas blijkt dampen (het roken van e-cigaretten) nóg ongezonder te zijn dan roken, terwijl veel rokers juist zijn overgestapt op dampen. En open haarden, vuurkorven en vuilverbranding zorgen voor honderden malen meer vervuiling dan sigaretten.

Om een lang verhaal kort te maken, zo langzamerhand gaan steeds meer mensen die biologisch en parfumvrij leven. Personen in hun nabije omgeving of zijzelf lijden dan meestal aan de gevolgen van te hoge en/ of te langdurige blootstelling aan deze stoffen. Ze hebben klachten als COPD (astma etc) of parfumallergie (jeuk, eczeem) of hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, overgevoeligheden, misselijkheid etc.

De supermarktketens hebben dit ook in de gaten en spelen daar al handig op in. In de meeste winkels kun je wel parfumvrije producten en biologisch voedsel aanschaffen.

Kijk eens op deze site (selecteer de link mbv de linker muisknop en plak m in de url-balk:

Het gevaar van luchtverfrissers...

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/116682-het-gevaar-van-luchtverfrissers.html

 

 

 

Onnatuurlijke stoffen zijn in veelvoud aanwezig in het water, onze lucht, voeding, producten voor zelf verzorging en  schoonmaak, in kleding, meubilair, gordijnen, vloerbedekking, apparaten, etc. 

 

Hoe je parfumvrij kunt zijn, kun je lezen op de pagina HOE?

 

Mensen kunnen best wat hebben. Behalve als we eens wat minder sterk in onze schoenen staan en ineens een hoge dosis van deze stoffen krijgen. Of als we langere tijd te maken hebben met een lage dosis ervan. Of bij langdurige blootstelling aan stress, dan kun je ook niet zo heel veel meer hebben.

 

Een paar belangrijke weetjes op een rijtje.

MCS = Meervoudig Chemische Sensitiviteit, ook wel Milieuziekte genoemd, of Chemical Injury, (Idiopathic) Environmental Injury, Toxicant-Induced Loss of Tolercance, en Syndrome X.

Multiple Chemical Sensitivity

Wie deze aandoening heeft opgelopen wordt ziek van synthetische stoffen w.o. geuren. Dit dwingt de lijders tot vermijding, wat isolement tot gevolg heeft. Heel vaak weten mensen niet de oorzaak van hun lijden, worden ze steeds weer blootgesteld aan de stoffen die hen doodziek maken. Artsen staan voor een raadsel, want niets lijkt te helpen. Zo kan het járen, zelfs decennia, duren eer iemand erachter is wát hem/ haar telkens weer nu precies zo ziek maakt. En tegen die tijd zijn dat vaak al zoveel stoffen in de lucht, in eten/ drinken, in schoonmaakmiddelen, in zelfzorg producten, in verpakkingsmaterialen, etc etc etc.

MCS is nog niet in alle landen erkend, waardoor artsen en ziekenhuizen niet zijn afgestemd op MCS patiënten. Sommigen leven in quarantaine, waarbij niemand binnen kan komen, tenzij die een soort uitgewasemd brandweerpak aantrekt (coverall, helemaal van top tot teen afgesloten), zodat er geen onnatuurlijke geurstoffen in de ruimte van de persoon met MCS kunnen komen.

Sommigen kunnen alleen nog naar buiten met een mond-neusmasker (met actieve koolstof). Soms zelfs alleen met een soort astronauten hoofdmasker, dat is aangesloten op een portable luchtzuiveringsinstallatie die door filters gezuiverde lucht in het masker blaast.

Enkelen kunnen nergens zijn, nergens heen, zelfs de filters niet verdragen. Ze vluchten soms uit pure wanhoop de woestijn in, en overlijden daar vaak aan ontbering van medische zorg, die bij deze mensen onmogelijk is. De doodsoorzaak luidt nooit MCS en daardoor komt er onvoldoende aandacht voor deze aandoening. De doodsoorzaak luidt meestal: orgaan falen, anafylactische shock, uitgehongerd als bijna geen voeding meer verdragen kan worden, of bijvoorbeeld overlijden tijdens een operatie als reactie op de (chemische) anesthesie. MCS is enorm ingrijpend en ook hier geldt: 

Voorkomen is beter dan genezen.

Het lichaam van iemand met MCS reageert alsof het aan een overdosis van een stof is blootgesteld, terwijl dit een (zeer) kleine hoeveelheid geweest kan zijn. Een gezond mens zou alleen zo reageren bij een hoge overdosis.

Als u bijvoorbeeld 20 cm van een uitlaat zou ademen, zou u waarschijnlijk enorm gaan hoesten en misselijk worden, direct stoppen met inademen en willen wegrennen. Ter vergelijk: iemand met MCS krijgt dezelfde verschijnselen op 5-20 m afstand, afhankelijk van de ernst.

Hoe kan dit? Het lichaam bezit een geniaal vermogen met het doel jou te beschermen. Ben je ooit belaagd door iets, dan is je amygdala heel behulpzaam: sneller dan je met je wil kunt volgen, waarschuwt het jou als je opnieuw wordt blootgesteld aan deze stoffen (of iets wat de nare ervaring triggert). Als je herhaaldelijk in aanraking komt met die stoffen, reageert je lichaam er steeds heviger en zelfs al op (veel) minder ervan. MCS kan zo ontstaan na herhaalde blootstelling aan laag gedoseerde stoffen, omdat een lichaam op een gegeven moment gewoon overbelast raakt door het wegwerken van alle stress veroorzaakt door de chemische stoffen. Stressstoffen zijn trouwens ook gifstoffen voor je lichaam. Je bijnieren raken overwerkt en je lever draait aldoor overuren om alle gifstoffen te verwerken.

Vooral als er tijdens een blootstelling aan chemische stoffen tegelijk ook een emotionele belasting is, kan MCS vrij makkelijk ontstaan.
Meestal weet je niet wat maakt dat je je zo hondsberoerd voelt, bijvoorbeeld alsof je 'zware griep in het kwadraat' hebt, als 'door een vrachtwagen overreden', alsof je 'glasscherven in je aderen' hebt, etc. De artsen kunnen niets vinden, terwijl je steeds vaker, heviger en langer onderuit gaat. Gelukkig wordt er tegenwoordig iets meer aandacht aan de (gevolgen van) toxische stoffen besteed, en gaat het toelaatbare maximum in de wet weer wat naar beneden. Inmiddels is ook aangetoond dat de aanwezigheid van fijnstof schadelijk is voor onze gezondheid.

De wet zegt toch dat het veilig is?

Onderzoeken of 1 stof veilig is bij gebruik/ blootstelling eraan op korte termijn én op de lange duur, is een enorm tijdrovend en geldverslindend proces. Van lang niet alle stoffen is onderzocht wat het met mensen/ de natuur doet, laat staan van diverse combinaties van die stoffen. We worden dagelijks blootgesteld aan massa's stoffen tegelijk. Er komen steeds meer mensen met klachten als allergieën, overgevoeligheden, hoofdpijnklachten, vermoeidheidsverschijnselen, gewichtsverlies, ontstekingsreacties, voedingsintolerantie, humeurigheid (meestal irritatie, maar ook depressie of agressie), afasie (niet meer op bepaalde woorden kunnen komen), onscherp zien, verwardheid (brainfog) etc. Meestal wordt de oorzaak niet gezocht, en áls ernaar wordt gezocht, komt die veelal niet boven of wordt die niet herkend. Vaak wordt er medicatie gegeven om symptomen te onderdrukken. Vrijwel alle reguliere medicatie bestaat uit chemisch bereide stoffen. De blootstellingen gaan gewoon door. Het is geen wonder dat het er dan niet beter op wordt.

Helaas is het niet ongebruikelijk dat mensen al 5-25 jaar erg ziek zijn en geen stap verder komen. Sommigen kunnen alleen nog maar aan een luchtzuiveringsinstallatie op bed liggen.

.

Help je mee om deze kennis te verspreiden?

Als je meehelpt om deze kennis te verspreiden, dan kunnen mensen met deze verschijnselen eerder geholpen worden, en dan wordt de weg terug makkelijker.

In elk geval is het belangrijk dat er bij mensen met MCS niet onnodig vertraging in het genezingsproces ontstaat of verergering van de klachten. Misschien heeft u het zelf wel zonder dat u het weet. Als u wilt uitproberen of u zich beter voelt zonder deze stoffen die u mogelijk ziek maken, dan kunt u beginnen met biologisch eten en kijken op http://go-natural.jouwweb.nl hoe u zelfs goedkoper, gezonder, milieuvriendelijker parfumvrij kunt leven voor een tijdje. Als u zich dan beter voelt, weet u dat u naar alle waarschijnlijkheid een bepaalde stof niet goed kunt verdragen. U kunt 1 voor 1 een stof toevoegen. Als u reageert op een stof, weet u welke stof u irriteert. In de video's boven kunt u zien en horen hoe het werkt en welke methode er is om daaruit te komen.

TIP: neem selenium en extra vitamine C om het ontgiften soepeler te laten verlopen.

Als rokers 's ochtends meteen gaan roken, leggen ze daarmee meteen 'dat vervelende hoesten' lam, wat natuurlijk een gezond reflex van het lichaam is om de vele gifstoffen van verbrande shag eruit te werken. Maar omdat het lichaam dit op een gegeven moment opgeeft, wordt er bij hernieuwde blootstelling niet meer voldoende ontgift, zoals in dit geval via hoesten.

Als je niet meer wordt blootgesteld aan diverse stoffen, dan gaat je lichaam weer meer (gezond) ontgiften.

Zorg goed voor jezelf en indirect voor al het leven op aarde en de aarde zelf.
Hoe? Middels voldoende rust, positieve gedachten, voornamelijk alkaliserend (ontzurend) voedsel en weinig verzurende voeding (ontzurend: theelepel zuiveringszout OF citroensap OF natuur(-troebele appel-)azijn in een glas water op nuchtere maag drinken en dan 20 min wachten met eten en drinken, groente; sterk verzurend: koffie, suiker, chocolade, kaas, ei, vlees). Zoek op "zuur/base dieet", dan vind je vanzelf meer informatie hierover.

Biologische, plant=aardige voeding, vers en onbewerkt, liefst zonder verpakking uit je eigen moestuin of van de biologische boer/ markt. Natuurlijke zelfzorgproducten, liefst zelf gemaakt, of uit de natuurvoedingswinkel (niet op dieren getest, vrij van ongezonde stoffen, ook qua verpakking veilig en duurzaam!). Natuurlijke schoonmaakmiddelen, liefst zelf gemaakt
, of uit de natuurvoedingswinkel (niet op dieren getest, vrij van ongezonde stoffen, ook qua verpakking veilig en duurzaam!).

Hoe je parfumvrij kunt zijn, kun je lezen op de pagina HOE?

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.